Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under mars 2009

Av Emelie - 20 mars 2009 12:42

Jag tror att en viktig stressfaktor för mig i relation med Lilla Lo är att jag tror att jag måste ge henne det hon behöver/vill ha (svårt att skilja på dessa två ibland). Det är väldigt jobbigt att ha den tanken. Att läsa vad Byron Katie har sagt om det var en stor lättnad för mig:


"Mina barn säger vad de vill ha hela tiden. Jag bara hör dem. Vad har det med mig att göra? De bara uttrycker vad de vill ha. Deras önskningar är deras egendom. Jag har mina och de har sina. När de ger mig sina önskningar, kan jag då bara lyssna, utan att tro att det handlar om mig? Det är vad vi alla vill ha från våra föräldrar: bara någon som hör oss och förstår. Vi kan tro att vi vill ha andra saker, men detta är vad vi verkligen vill ha." (Min översättning)


Det verkar vara så mycket lättare att vara kattförälder än människoförälder!

(Eller inte, som Byron Katie brukar säga.)  ;-)


ANNONS
Av Emelie - 20 mars 2009 12:38

Hej Margita!

Du får gärna länka till min hemsida! Ja, det är alltså inte olika rasstandard i alla länder, men det finns olika kattförbund, och dessa har lite olika standarder. Kolla länkarna på Säsks hemsida! Till exempel vill vi i Sverige ha lite ovala ögon, medan man vill ha runda i USA. Jag tycker att Cornelias silverfärg ser jättefin ut, inte så mycket rufism.

ANNONS
Av Emelie - 20 mars 2009 11:06

Helena, Charlies blivande matte, skrev:

"Oj! Vilken liten prins! *känner hur mammakänslorna spirar* Kan han vara världens vackraste pojke tro?"


Mitt svar: ja, jag är faktiskt lite benägen att hålla med!   ;-) Helena, jag har mailat dig angående tingningsavtalet! Grattis till din lilla katt!

Av Emelie - 20 mars 2009 00:42

Jo, jag tänkte berätta vad kullens kattnamn betyder. I denna kull ville jag att alla honkatter skulle ha namn som hade att göra med katter eller kattdjur, eftersom cat faktiskt börjar på C. Bilden föreställer en gepard, cheetah på engelska. Cub är en vild djurunge, till exempel en gepard- eller lejonunge. Cattish betyder "kattlik" och catling betyder "liten katt". Champ är helt enkelt en förkortning för champion. Den dödfödda ungen hette Cat-eyed Carla, och cat-eyed betyder att se bra i mörkret.

Av Emelie - 19 mars 2009 23:00

Jag har lagt till en ny sida på min engelska hemsida. Den handlar om den sibiriska rasen:


http://www.emmis.org/The_Breed.html

Av Emelie - 19 mars 2009 12:49

Hade jättesvårt att varva ner efter förlossningen. Låg vaken länge och tankarna hoppade omkring som apor (kallas för "monkey-mind" inom någon buddhistisk riktning, kommer inte ihåg vilken). Det var precis som efter min egen förlossning, då jag satt ensam i dagrummet på BB när alla andra sov och tittade på en långfilm om några tibetanska buddhister, vet inte vad filmen hette. De lade ner otroligt mycket tid på att med hjälp av en sorts kaksprits skapa en fantastisk stor mandala i otroliga mönster. I kakspritsen fanns sand i vackra, klara färger. De hade munskydd på sig för att inte förstöra skapelsen med sin andedräkt. När de var klara så tog de en stor sopborste och svepte bort all sand med några bestämda drag: allt skapat är förgängligt, det som föds kommer att dö. Det var så vackert att jag började gråta när jag satt där mitt i natten på BB med en liten nyfödd bebis sovande med sin pappa i ett annat rum. Vid förlossningar kommer man så nära livet och döden.

Av Emelie - 18 mars 2009 22:28

På Margitas blogg kan ni bland annat läsa om hur hon upplevde förlossningen och se bilder på katterna och mig snett bakifrån.  ;-)

Det jag tycker är roligast med Margitas blogg är när hon skriver om sina drömmar och hur hon redan har nått halvvägs till målet. Läs det!


http://mareli.bloggagratis.se/

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se