Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under mars 2009

Av Emelie - 13 mars 2009 22:30

Visste ni att det finns en kattuppfödare som har stamnamnet S*Maskinens? Hennes första kull kallas Maskinens Verktygslåda och har namnen Sandpapper, Vingmutter och Skruvdragare. Den andra kullen heter Maskinens Kökslåda och har namnen Rivjärn, Korkskruv, Slickepott och Pepparkvarn. Kul namn, tycker jag!


http://www.freewebs.com/maskinens/kattungar.htm

ANNONS
Av Emelie - 13 mars 2009 13:03

Sitter just nu och gruvar mig för att gå till gymet. Ska jag gå före jag hämtat Loflickan på skolan eller ska jag ta med henne till gymet? Min granne sa ju att man inte skulle känna efter, bara göra det, men ska jag göra det nu eller senare? (Som om det spelade någon roll....)


Om jag åker nu så kanske jag känner mig stressad av att passa tiden och om jag tar med Lo så kan jag inte koncentrera mig lika mycket på träningen....Nej, det får bli så att jag tar med henne!  :-) Vad gäller min diet så har jag helt klart fått mer muskelmassa, men jag är fortfarande väldigt hungring på kvällarna, vilket gör att jag äter mycket keso och sånt då för att kunna somna. Vågen har inte visat någon större skillnad på ett bra tag, men lite mindre fett har jag nog fått på kroppen, även om jag skulle vilja bli av med alltihop på en gång!  ;-) Njae, nästa alltihop i alla fall. Igår sa Los kompis A att jag liknade en mycket överviktig kvinna som jobbade på skolan som vikarie. "Ja, kanske det", sa jag.  ;-)

ANNONS
Av Emelie - 13 mars 2009 01:33

Kan man vara beroende av kattungar på samma sätt som man kan vara beroende av cigaretter eller kaffe? Man kan ju börja undra när jag sätter mig framför datorn och googlar på bilder av "kattungar" så fort jag inte kan sova... Nu längtar jag verkligen efter Evoras kull! Men vad är det egentligen jag längtar efter? Måste vara det där mjuka, gulliga, hjälplösa... så typiskt kvinnor att gilla sånt, eller hur? Men faktiskt är det så att i några av familjerna som köpt katt av mig, så har mannen i familjen varit lika eller mer intresserad av katter som kvinnan. Det är bara det att män håller en lägre profil i kattsammanhang.  ;-) På bilden: B-kullen 11 dagar gamla.

Av Emelie - 12 mars 2009 16:17

Lilla Los klasskompis A är helt kattfrälst precis som jag, så idag är hon här för första gången och hälsar på. Barnen har gömt kattgodis och varit ute med Lisen i koppel i snön och klappat och känt på Evoras mage, och nu vill A förstås komma när kattungarna är födda också! En seger både för mig, som har som mål att Moa oftare ska leka med olika kompisar på fritiden, och för Lo, som får lära känna en ny kompis, och för A, som får upptäcka alla spännande kattsaker här hemma!   :-)

Av Emelie - 12 mars 2009 15:11

Jag har känt att det har varit lite osäkert hur det egentligen förhåller sig med avmaskning av katter. När jag frågar så får jag olika råd. Därför har jag studerat Apotekets uppdaterade lilla folder "Mask hos katt" och har pratat med min veterinär och nu tänker jag berätta för er hur man ska göra:


  • Kattungar avmaskas av uppfödaren vid 2, 4, 6, 8 och 10 veckors ålder med Banminth. Detta för att förhindra spolmask och hakmask. Man bör avmaska kattmamman och hemmets andra katter med samma preparat i samband med kattungarnas första avmaskning. Var noga med doseringen och ge hellre lite för mycket än för lite, för annars kan maskarna bli resistenta mot maskmedlet.
  • Vuxna innekatter behöver inte avmaskas om man inte starkt misstänker inälvsmask. Tecken på mask kan vara diarré, hosta, kräkningar, pälsproblem eller påverkat allmäntillstånd. Då kan man ge Banminth, som är ett väldigt "milt" läkemedel, och se om symptomen försvinner. I annat fall bör man uppsöka en veterinär.
  • Om katten är utekatt och äter gnagare så rekommenderas att man avmaskar årligen med läkemedlen Droncit och Banminth.
  • Om man är orolig för att ens katt har mask så kan det vara bra att köpa testlådan "Kollamasken smådjur" hos Apoteket. Sedan skickar man in ett bajsprov till ett laboratorium, vilket ingår i lådans pris. Då får man reda på om katten har mask, och man behöver inte avmaska i onödan. Risken med att avmaska för ofta är att det kan bildas resistenta stammar av inälvsmask som då inte dör av maskmedlen.
  • Om man har haft med sig katten utomlands så ska man avmaska med Prazikvantel redan i avreselandet, (detta ska intygas av veterinär), och sedan ge en andra dos efter 7 dagar. Detta läkemedel verkar på dvärgbandmask, som även kan smitta människor. Det kan vara bra att veta att man i många fall även behöver rabiesvaccinera sin katt om man ska ta med den utomlands.
Av Emelie - 12 mars 2009 11:42

Den senaste tiden har Evora jamat som om hon var i löp (!) Jag har läst att det faktiskt kan förekomma hos dräktiga katter, och jag är beredd med p-pillren så fort kattungarna är födda. Förra gången började Evora nämligen löpa dagen efter att kattungarna hade fötts (!) Hon har väldigt kraftiga löp, Evora, så det kan vara lite jobbigt för oss som bor tillsammans med henne. Men trots att hon fick p-piller ofta efter förra förlossningen, så hade hon lite löpbeteende kvar. Inte konstigt, förresten, för nu har hon ju löpbeteende trots att hon är dräktig....  :-/


Lisen har upptäckt hur otroligt kul det är att gå i koppel, så hon vill helst vara ute jämt och ständigt. Hon står vid dörren och jamar med sin mjuka röst och tittar uppfordrande på mig så fort jag går förbi, eller så försöker hon få dörren att öppna sig på något magiskt sätt genom att putta på den med tassarna. Igår när jag tog ut henne i kopplet så blev hon jättesur för att jag inte tillät henne att krypa under staketet till grannen. Ja, vad ska man säga?  ;-)

Av Emelie - 10 mars 2009 21:07

Jag måste säga att jag inte tycker att detta är världens fulaste katt, utan jag är väldigt fascinerad av vad det är som gör att han är kal på hela kroppen utom på bröstet, där han har en lång man. Är det en hittills oupptäckt mutation?


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4577382.ab

Av Emelie - 10 mars 2009 20:18

Nu är det bara en vecka kvar till förlossningen och jag ska börja göra iordning alla saker som man behöver ha till hands. Hennes mage är stor som en pumpa och hon vaggar när hon går, men hon verkar må väldigt bra. :-)

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se