Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under maj 2012

Av Emelie - 25 maj 2012 10:50

Just nu känns det rätt att omplacera Chanel och ta en riktig paus i min uppfödning. Kanske för alltid, kanske bara några månader, vem vet. Målet är att vi "bara" ska ha 3 hamstrar: Peach, Yoshi och trebente Dave samt två katter, Cornelia och Elton. Sedan ska jag börja ägna min energi åt lite andra saker ett tag. Läsa böcker om konstellationer och liknande och meditera och promenera i naturen är saker som står högt på min önskelista just nu. Jag längtar efter att bli av med en massa gamla begränsande föreställningar om livet och upptäcka vad som finns bortom vår gamla materiella världsbild. Jag vill få kontakt med min inre vägledning och utforska verkligheten bortom det invanda. Svårt att förklara, men jag hoppas ni förstår vad jag menar.   

ANNONS
Av Emelie - 23 maj 2012 20:57

Efter mycket funderande och ambivalens så har jag bestämt mig för följande:

  • Jag ska inte föda upp fler hamstrar. I alla fall inte den närmaste tiden.
  • Jag ska inte behålla Gaston på foder, utan sälja honom. Om ägaren vill ta kull på honom så hjälper jag självklart till som mentor.
  • Vad gäller Chanel så beror det på hur hon beter sig mot Elton när hennes ungar flyttar, men fortsätter hon att bråka med Elton, så kommer jag att omplacera henne, i annat fall vill jag gärna att hon ska få åtminstone en kull till.
ANNONS
Av Emelie - 22 maj 2012 23:07

Nu är det inte så lång tid tills Lilla Lo fyller år, men problemet är att hon inte önskar sig någonting i födelsedagspresent. Så jag vet inte vad jag ska säga till dem som frågar, och jag vet inte vad jag själv ska köpa till henne... Förslag mottages tacksamt. Hon fyller 10 år och är inte intresserad av typiska "tjejsaker".

Av Emelie - 21 maj 2012 23:33

 

Ser ni något ovanligt med Dave? Nej, det gjorde inte jag heller - förrän idag, då jag upptäckte att Dave bara har ett framben!   Har läst att det är relativt vanligt att hamstermamman av misstag råkar dra av ett av hamsterungens ben vid förlossningen, men att jag inte har sett det förrän nu tycker jag är rätt anmärkningsvärt! Nu har jag i alla fall bestämt att Dave får stanna hos oss som sällskap till sin pappa Yoshi. Lilla Theodore och Alvin (båda mandarin) får också stanna, fast som som avelshanar till de två nya pearlhonor som jag ska köpa in från Mapilamis och Kronoskogens uppfödningar. Tanken är ju att jag vill få fram min favvofärg mandarin pearl (vit med orange streck på ryggen). En annan tanke är att jag ska försöka sammanföra Theodore och Alvin efter att de gjort tjänst som avelshanar. (Om det inte är för optimistiskt att det ska fungera att sammanföra två vuxna hanar, förstås.)


Så, sammanfattningsvis ska jag inte ge upp hamsteraveln än i alla fall! I fortsättningen kommer jag att välja avelsdjur utifrån om det blir ojämnt antal ungar av det ena eller andra könet i någon kull. Kan inte komma på något annat sätt att lösa problemet med att de ska bo i par....  


Lilla mandarinkillen Simon säljs som avelshane till Goldens uppfödning och Jeanette och Eleanor säljs som sällskapshamstrar till Lina och Dennis. Fortfarande finns ett par honor kvar till salu. Det är sapphirehonan Isadora och mandarinhonan Brittany som säljs tillsammans. Kontakta mig på saga_emelie@hotmail.com vid intresse.

Av Emelie - 21 maj 2012 23:30

   

Duktiga lilltjejen Giselle har idag lärt sig att äta våtfoder! Sedan tidigare kan hon äta uppblött torrfoder och dricka kattmjölk. Alla tre stora grabbarna kan äta både våt- och torrfoder. Giselle älskar att springa omkring med en leksaksmus i munnen. Ibland stannar hon till för att leka med den en stund innan hon springer vidare med den i munnen!


       

Visst vill man pussa dem?

Av Emelie - 20 maj 2012 23:49

Just nu känns det lite besvärligt att vara uppfödare, eftersom vi alltid måste vara superförsiktiga när vi öppnar dörren till köket så att inte Chanel ska kunna smita ut. Idag gjorde vi en liten miss och då var hon på Elton på en gång.   


Och med hamstrarna undrar jag ibland om jag tar mig vatten över huvudet som satsar på att fortsätta med uppfödningen, trots att de är ganska svårsålda och att man måste ha så många hamstrar om man ska kunna avla. Det här med att de ska bo två och två och att de kan få två kullar direkt efter varandra gör att jag blir alldeles snurrig i huvudet...


Varje gång det känns tungt med uppfödningen så börjar jag tvivla på om det verkligen är detta jag ska ägna mitt liv åt. Jag har alltid haft en känsla av att jag någon gång kommer att sluta med uppfödningen, kanske är det snart dags för det? Eller är jag bara inne i en tillfällig svacka?


Mitt andra stora intresse är ju konstellationerna, och de känns på något sätt mer "rätt" att hålla på med, men där är jag istället tveksam om jag överhuvudtaget kommer att kunna jobba som konstellatör...Först ska jag ha råd med utbildningen, sedan ska jag våga ta steget att gå ut och jobba som konstellatör, vilket är en konstart minst sagt...Ibland önskar jag att jag hade någon enklare hobby, som Hs löpning till exempel. Något som gjorde att jag dessutom blev smal och vältränad och som folk förstod sig på...vad bra det hade varit...  

Av Emelie - 19 maj 2012 00:52

Under några dagars tid har jag försiktigt försökt introducera Chanel och Elton för varandra för att försöka få Chanel att fatta att Elton faktiskt inte utgör något hot mot hennes ungar, men det har inte gått så bra.   Så kattungarna bor fortfarande i köket bakom en stängd dörr...Jag har börjat undra om Chanel någonsin kommer att kunna acceptera Elton igen, men jag tror faktiskt att hon gör det när ungarna har flyttat. Hoppas det i alla fall.

Av Emelie - 18 maj 2012 21:30

...och Lilla Los favorit Bolo Bolo kommer att vara där!   

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se