Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under september 2009

Av Emelie - 22 september 2009 10:46

    

ANNONS
Av Emelie - 22 september 2009 00:24

Inte förvånande att så många har valt Royal Canin. De dominerar verkligen kattmatsmarknaden nåt kolossalt! Och jag tror att en av orsakerna är att de satsar så mycket på oss kattuppfödare: de sponsrar utställningar och arrangerar seminarier och de ger generös rabatt till uppfödare. Och sedan vill väl kattungeköparna gärna göra som sina uppfödare och så håller det på...Jag säger inte att det är något fel med det, jag tycker bara att det är intressant att observera.


En annan intressant sak är att det finns så otroligt många kattmatssorter (jag fick inte ha med fler än 20 olika alternativ, men det finns fler). Så det måste ändå löna sig att starta kattmatstillverkning, verkar det som, trots att de andra fodersorterna aldrig kommer i närheten av Royal Canins försäljningsvolymer.

ANNONS
Av Emelie - 21 september 2009 19:29

Minnebergs Nero, som jag hade planerat att para med Amanda, har blivit kastrerad. Men jag ger inte upp så lätt! Har i stället planerat in en parning med Roman Vemas, en jättetrevlig, pratsam och intelligent hane som är importerad från Moskva. Bland hans far- och morföräldrar finns tre katter som är helt nya här i Sverige! Spännande! För att se bild, gå till SäSKs sida, klicka på avel och hälsa, klicka på avelhanar.

Av Emelie - 21 september 2009 18:35

Idag har Lo, jag, Lisen och sexlingarna varit hos veterinären, och hela personalen blev förstås charmade av dessa små sötnosar! De var jätteduktiga när de fick vaccinationen och chipmärkningen, några pep inte alls. Så nu efteråt sover alla på olika platser, Dylan ligger till exempel på fönsterbänken vid datorn och sussar sött.


Jag har gjort i ordning alla papper och sånt som ska skrivas på och överlämnas vid flytten. Det blir en hel del att hålla reda på. Som tidigare nämnts så kommer den här kullen inte att få sin stamtavla med sig vid flytten, utan ni som snart ska hämta era kissar får i stället ett intyg på att kullen håller på att registreras, och sedan skickar jag stamtavlan till alla nya ägare så snart jag får dem med posten. Ni kommer även att få med Bozitas torrfoder, som jag ju inte är helt nöjd med, på grund av att några kattungar reagerat med lös mage, men ni väljer själva om ni vill prova att ge dem lite i taget, eller om ni vill ge bort maten till någon annan kattägare. Nu hoppas jag bara att allt ska gå bra med kattungarna i deras nya hem!!!Glad

Av Emelie - 21 september 2009 00:11

    

Hon är verkligen en liten sötnos! Lo tycker att hon liknar Cornelia, vad tycker ni?

      

Dessa bilder föreställer Cornelia vid ungefär samma ålder. Jag tycker att Lucida har lite längre päls och rundare och större ögon och lite smalare nosparti. Skillnaden i färg beror nog mest på att det är olika kameror och olika ljus, men Lucida är nog lite ljusare.

Av Emelie - 20 september 2009 23:38

Kattungarna rusar omkring i lägenheten som små vilddjur. De river ner saker, drar med sig andra saker i fallet eller bara springer och jagar varandra för glatta livet. Att jaga plingande bollar över vardagsrumsgolvet är skojigt, liksom att bära omkring leksaksmöss i munnen. De är fullt upptagna med att upptäcka den spännande världen runt omkring. Ibland kan de sitta en bit ifrån mig och bara titta, eller lägga sig ganska nära, annars har de än så länge inte mycket tid för oss tvåbenta. När de har lekt färdigt så somnar de på olika skyddade ställen i lägenheten.


Det blir tomt och tyst när de flyttar, så vi passar på att njuta så länge vi kan. GladAv Emelie - 20 september 2009 22:51

Nu har jag börjat i en grupp med Systematiska familjekonstellationer med Caroline Wingolf i Högsbokyrkan. Det kändes faktiskt som att det var meningen att jag skulle vara med i gruppen på grund av de sammanträffanden som gjorde att jag kom med, och faktum är att familjekonstellationer är den mest djupgående terapiform som jag någonsin stött på. För mig har det varit en transformerande upplevelse som jag burit med mig i flera år. (Har tidigare gjort konstellationer med Albrecht Mahr från Tyskland.) Det är väldigt svårt att beskriva vad det går ut på om man inte själv varit med om det, men jag kan varmt rekommendera det till andra som känner att deras problem inte bara är deras egna, utan att det på något sätt handlar om ett familjemönster. Vi är ju alla sammanlänkade.

Av Emelie - 20 september 2009 16:08

  

Jag var inne på My Ones webshop idag och hittade den här fina rosa transportburen. Passar bra för alla som älskar rosa! (För er som avskyr rosa så finns den även i grått och blått.Flört) Säljs förresten även på min praktikplats Göteborgs zoologiska. Det är sällan man ser någon riktigt fin matskål, men den här keramikskålen tyckte jag var helt okej:

  

Dock saknar jag de riktigt snygga designerprylarna för katter av den typen som man kan hitta på bloggen Modern Cat. Ska man verkligen behöva importera kattgrejer från USA för att slippa allt kattkitch som säljs här i Sverige???Tungan ute

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se