Miss Emmi's sibiriska katter

Senaste inläggen

Av Emelie - 20 november 2017 11:24

Kattjejerna är hur mysiga som helst, väldigt lätta att tycka om. Jag har bokat tid för kastrering/chip/vaccination av Felicia om lite mer än en vecka. Filippa är för ung för kastrering ännu, så det får vänta cirka en månad. Felicia har antagligen en gammal skada i ena baktassen, hon haltade när de först tog in henne, så jag ska försöka hjälpa till att börja röra på sig mer igen. Hon haltar inte märkbart nu, men ligger mycket stilla.

Av Emelie - 19 november 2017 21:43

Det här är Filippa som jag precis har blivit stödhem åt genom Tassens katthjälp. Hon är hur mysig och lekfull som helst. Jag är stödhem åt henne och Felicia, som ser nästan likadan ut, fast lite större. De är båda svarta med en vit fläck på bröstet och har stora, gula ögon.

Jag tror att Felicia är Filippas mamma. Dessa två kissar plus ett gäng andra katter var avlivningshotade, så jag är glad att jag kunde hjälpa till som stödhem. De är båda väldigt små till växten och har antagligen mask i magen. Det är svårt att bedöma deras ålder, då de antagligen inte fått så bra kost under uppväxten. Ska bli mysigt att följa deras utveckling!

Av Emelie - 22 oktober 2017 13:37

Jag har ju gått omkring och längtat efter nya katter ett tag, troligen efter att jag la ner min kattuppfödning. Idag tog jag kontakt med Djurskyddet Norra Halland och erbjöd mig att vara jourhem åt en hemlös kattunge. Jag fick svar att ungen nu bor i ett akuthem, och att de hör av sig igen om det blir aktuellt. Annars kommer de att höra av sig i framtiden när de letar jourhem. Känns spännande och meningsfullt!

Av Emelie - 9 oktober 2017 10:24

       

I helgen var vi och hälsade på Otis Out Of This World, och han har blivit väldigt lik sin pappa Idefix och mycket rastypisk, även om jag tror han kommer bli ännu snyggare när han "vuxit till sig". Hans päls är tjock och kraftig med ett vackert tabbymönster. Han fyller snart 6 månader och då ska han kastreras. Lova är redan kastrerad, vilket gick bra. Otis bor kvar hos fodervärden, som består av mamma, tonårsdotter, hunden Chester, Otis och hans mamma Lova Lotus. Där får han massor av tid och kärlek.


Otis fick ju inga syskon och han var min sista kull som kattuppfödare, och jag bad faktiskt Gud/universum/källan om ett tecken innan han föddes för att få veta om det var rätt beslut att avsluta uppfödningen. Jag bad att om jag skulle fortsätta uppfödningen så skulle jag få en goldenfärgad hona och om jag skulle avsluta så skulle jag få en kull med bara hanar. Det jag fick var den minsta kullen jag någonsin fått och dessutom en enda hane! Ett tydligt svar tycker jag. Otis fick det första namnet som stod på min lista med hannamn på O: Otis Out Of This World. Och när jag tittade en gång extra på namnet så insåg jag att det kan tolkas som "ut ur den här kattuppfödarvärlden". Ytterligare ett tecken alltså. Och slutligen kom jag att tänka på uttrycket "det är A och O". Det uttrycket kommer från grekiskan och betyder "alfa och omega", vilket var den första och den sista bokstaven i det grekiska alfabetet. A  och O betyder alltså början och slutet, och jag tolkade det som en bra punkt för att avsluta. Jag har fött upp katter i 10 år och haft 15 kullar från A till O.


Så här i efterhand kan jag säga att det trots alla tecken var ett svårt beslut att fatta. Jag har flera gånger varit nära att tinga nya katter och jag har haft vad jag kallar för "katt-cravings", vilket har varit svårt att stå emot, men hittills har jag lyckats, och den viktigaste orsaken till att jag hållit fast vid det är helt enkelt att jag är för sjuk för att föda upp katter nu. Jag har inte de extra krafter som behövs om något skulle oförutsett skulle hända med någon kattunge exempelvis. Men känslomässigt är det svårt, för kattuppfödningen har varit en sån viktig del av mitt liv under så många år. Frågan jag ställt mig är: "Vem är jag nu när jag inte jobbar som lärare, är småbarnsmamma eller föder upp katter längre?" Det skapar ett tomrum inom mig som ger möjlighet till andlig växt och en övning i tillit, som jag tror är mycket värdefulla för mig. När allt kommer omkring så har vi inte kontroll över våra liv ändå. 


Jag firar nu även ettårsjubileum med Medical Medium. För ett år sedan gjorde jag en stor förändring av min mathållning där jag avlägsnade allt ur min diet som inte var läkande: mjölkprodukter, ägg, rapsolja, fiskolja, gluten, natriumglutamat, citronsyra, soja, majs (kött och fisk hade jag inte ätit på flera år). Så småningom uteslöt jag även alla sädesslag och allt ris. I stället ökade jag mängden ekologiska frukter, grönsaker, örter och kryddor, och nu är det i stort sett det enda jag äter, förutom lite nötter, frön, kokos- och olivolja. Det har varit en jättestor förändring för mig och jag är väldigt stolt över att jag har klarat av det utan fusk. Under den här tiden har jag blivit admin för FB-gruppen Medical Medium Sweden, som hela tiden växer, och nu har över 1100 medlemmar. Jag ser det som min uppgift att hjälpa andra att hitta rätt med den här hälsovägen och kosten. 


Jag känner att det pågår en massa positiva saker i min kropp och själ nu: jag upplever att det är en stark detox på så många plan, men jag är fortfarande sjukskriven och utmattad, vilket jag hade hoppats att jag inte skulle vara vid det här laget. Det tar alltså längre tid för mig att läka och det får jag helt enkelt acceptera. Jag har även insett att jag kan leva ett bra liv här och nu även om jag inte är frisk, så det pågår många processer inom mig, där jag reflekterar över vad som verkligen är viktigt för mig i livet och vad jag vill prioritera. Jag är så tacksam för min närmaste familj nu, jag är tacksam för vårt hem och för att jag bor i en relativt trygg del av världen. Kanske skriver jag inte så mycket på bloggen, men ni är hjärtligt välkomna till de två Facebookgrupper jag är admin för om ni vill följa mig: Medical Medium Sweden och Vilken färg blir kattungarna? (handlar om katter och kattgenetik). Skicka även en vänförfrågan till mig om det känns rätt. Kram så länge!

Av Emelie - 29 augusti 2017 17:56

Bella:

     

Bonita:

     

Benito:

     

Bianca:

       


Av Emelie - 10 augusti 2017 11:47

Kontakta henne på camilla.bjurlid@gmail.se vid intresse!Av Emelie - 7 augusti 2017 17:48

Idag har Otis Out Of This World blivit veterinärbesiktigad och allt har gått bra. I morgon förs han och mamma Lova över till min kära fodervärd och då är min uppfödning avslutad.

Av Emelie - 3 augusti 2017 18:28

Idag har jag varit hemma hos en annan uppfödare och hjälpt till att färgbestämma och könsbestämma fyra ljuvliga kissebäbisar. Det blev:
Två blåspotted-vita honor
En svart-vit hona
En brunspotted-vit hane


Är du intresserad av en kattunge, kontakta Camilla via mail:
Camilla.bjurlid@gmail.com

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se