Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under juli 2013

Av Emelie - 4 juli 2013 01:32

Jag känner mig "nästanlurad" just nu. Jag råkade hamna på ett sånt där "säljparty" för en produkt som heter FitLine. Jag var på bra humör den dagen och kände för att vara spontan och prova något nytt och så dök det här upp. Eftersom man ska bli bättre i magen av dessa produkter så blev jag intresserad när de berättade att det renar tarmen och att människor får mindre magproblem. Jag frågade om de innehåller socker eller sötningsmedel och fick svaret att de inte gör det, men när jag kollade på innehållsförteckningen så upptäckte jag att de innehåller båda.   Fattar inte varför jag inte gick ut på en gång när jag upptäckte det.....  


Fast ändå verkar det som om många människor upplever att de mår bättre av ta Fitline, de berättade om mindre värk i kroppen, högre energinivå, tjockare hår, bättre sömn, mindre magproblem, hjälp mot psoriasis, bättre sårläkning mm, så jag blev riktigt imponerad och tänkte att det kunde vara värt att testa, så jag skrev på ett papper om att jag ville prova, men nu i kväll så började jag lyssna på mitt eget tvivel, och letade på Google, och upptäckte att vissa personer vierkligen upplever positiva effekter, men inte alla. Och då började jag tänka efter: vill jag verkligen lägga en massa pengar på detta? Svaret inom mig blev nej, så jag mailade säljaren och avbokade.


Nu efteråt känner jag mig lite dum för att jag "nästan lät mig bli lurad". Det är väl så att man så gärna vill hitta det där "undergörande medlet" som ska hjälpa en på alla möjliga sätt. Och då låter man sig bli invaggad i en sorts illusion, fast man innerst inne vet bättre. Nu är det här väl kanske inte världens värsta sätt att bli lurad på, det är ju bara lite vitaminer och mineraler och sånt, och många har ju faktiskt upplevt tydliga förbättringar, men jag skäms lite ändå för att jag skrev på papperet utan att det kändes 100% rätt. Och att jag var beredd att betala så mycket pengar bara för att jag kanske skulle bli friskare. Och det här med multilevel marketing känns inte heller rätt. Här är en länk till en bloggare som skriver om Fitline:

http://sakermittivarlden.blogspot.se/2012/04/fitline-inget-for-mig.html

ANNONS
Av Emelie - 3 juli 2013 16:56

Igår var jag hemma hos Brown Betty med topsar i högsta hugg för att DNA-testa sötnosarna Amaretto och Bellini (för att kolla om de bär på genen för PK-brist). De pep en massa och jag tyckte synd om dem även om jag visste att det inte gjorde ont. Bilderna som jag tog utan blixt blev rätt kassa, men här nedan kan ni i alla fall ana Kaluha och Amaretto:

   


ANNONS
Av Emelie - 3 juli 2013 12:18

"Hej Emelie!

Nu har vi haft Hille här i en vecka och det känns helt fantastiskt underbart med en katt i huset! Och vilken kelgris han är, samtidigt som han är den busigaste vi varit med om.
Igår och idag har han varit med mig ute i trädgården en sväng. Det går jätte bra och han lämnar mig inte längre bort än fem meter. Mycket spännande att hoppa efter fjärilar och busa bland blommorna.
Ikväll testade vi att bada honom för att få bort lite allergener. Det gick helt okej, han gillar det inte men det går. Nu ligger han i mitt knä inbakad i handduk och filt pga att han frös lite efter badet.
Vi är supernöjda och kunde inte fått någon bättre kattunge!
Hoppas allt är bra! Kram / T"
 
Av Emelie - 1 juli 2013 14:23

Nu på sommaren finns det mycket mat till hamstern som man kan plocka i trädgården eller naturen, vilket är helt gratis. Några av växterna är extra bra att plocka, eftersom många människor anser dem vara ogräs och vill därför gärna bli av med dem. Här är några växter som jag brukar plocka till hamstrarna:

 

Maskros: man kan äta både blad och blomma. Även roten är ätlig, men mina hamstrar brukar inte gilla den. Men att de får nosa på en maskrosrot kan vara ett sätt att miljöberika hamstrarnas hem, för att ge stimulans och variation.

 

Våtarv (nate): Denna växt innehåller mycket protein och C-vitamin, och växer i stora mängder på flera ställen. Den har små, små vita blommor.

 

Rödklöver: Både blommor och blad kan ätas.

 

Blåbär: både riset och bären kan ätas.

   

     

Jag brukar även ge mina hamstrar små grenar med späda blad från fruktträd, till exempel päronträd, plommonträd eller äppelträd. Särskilt guldhamstern gillar att gnaga på dem.


Man kan även ge sina hamstrar matrester. Det är ju mat som man ändå inte skulle ha ätit upp, så även den är "gratis", men den måste förstås vara färsk. Eftersom hamstrar är så små så räcker det med en matsked till en dvärghamster och ett par matskedar till en guldhamster. De flesta sorters grönsaker och baljväxter funkar jättebra. Hamstrar kan även äta små mängder kött och ägg. Vi äter mycket vegetariska biffar, korvar och bullar gjorda på soja eller quorn, och dem gillar hamstrarna att äta. Men allt är inte okej att ge. Undvik mat med mycket salt, socker eller kryddor. Jag brukar även undvika ris, frukt, bröd och pasta till vuxna hamstrar med tendens till övervikt. Ge inte heller choklad, avokado, citrusfrukter eller bambuskott. Undvik blad från blommor eller växter som du inte säkert vet är ätliga för hamstrar, för vissa blommor kan vara mycket giftiga.


Matrester eller mat som man plockar i naturen kan man ge ett par, tre gånger i veckan. Som basföda till en hamster tycker jag att man ska ge obegränsad tillgång på Oxbow Essentials Hamster and Gerbil eller Versele-Laga Hamster Complete, alltså INTE fröblandningar, eftersom de innehåller fel sammansättning av näringsämnen. Använd fröblandningarna som godis i stället till hamstrar utan övervikt.


Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se