Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under april 2013

Av Emelie - 18 april 2013 07:55

Kullen:

       

Hilma:

   

Helga:

         

Hilding:

         

Henrik:

         

Visst är de sötnosar? Nu är det inte så lång tid kvar innan vi kan börja ta emot kattungebesökare.

ANNONS
Av Emelie - 15 april 2013 22:43

Alldeles nyss kom H in i sovrommet och berättade att han hade sett Henning och Toadette para sig, och mycket riktigt: det pågick intensiva parningar i hamsterburen! Det såg nästan ut som att Henning dansade runt Toadette. Så, om 18 dagar kanske det föds en dvärghamsterkull. Spännande! (När jag sedan tittade in i buren några minuter senare, så hade Henning somnat av utmattning i sandlådan.  )

ANNONS
Av Emelie - 14 april 2013 17:08

Idag har jag fotat dvärghamsterparet Henning och Toadette, som vi hoppas ska få en kull med hamsterbebisar om några veckor. Henning är en lugn och otroligt söt hamster som går bra ihop med andra hamstrar, och vi hoppas därför att hans gener förs vidare till ungarna. På en av bilderna ser det faktiskt ut som om de pussas!   

          


Av Emelie - 14 april 2013 11:48

Så här söta är kattungarna hos Irina's, som snart fyller fyra veckor:

Kiwi:

   

Lichi:

   

Mango:

   

Hos Irina's bor det även en neva masquerade-katt som heter Porla:

 Av Emelie - 13 april 2013 17:24

 

Kullen och mamma Chanel. Chanel är väldigt rädd om sina ungar, och vill helst inte att varken människor eller andra katter ska komma för nära. Särskilt inte andra katter, så Amanda får hålla sig i ett annat rum.

   

Lilla Hilma, som jag nu har listat ut färgen på: svartsmoke med vitt, EMS-kod ns 09. Jag drömmer om att para Hilma med en röd-vit eller creme-vit hane och få en kull med många fina sköldpaddsfärgade honor. Det blir i så fall de första sköldpaddorna i min uppfödning.

 

Min man Hilding håller i kattungen Hilding Handsome. Tycker ni att de är lika?   Margita var sugen på att köpa Hilding som avelshane idag när hon var med och tittade på kattungarna, men jag tror inte att det blir så, för inavelsgraden med hennes hona var lite för hög. Vi har ju förmånen att ha en bred avelsbas bland sibirkatter i Sverige, så vi kan välja parningar med vääääldigt låg inavelsgrad.

     

Sötnosen Henrik är också en riktig hjärteknipare. Lätt att bli kär i dessa två killar! Och snygga är de båda två. Men om de är blåmönstrade eller blåsilvermönstrade är jag inte säker på ännu. Idag såg faktiskt båda ut att ha silver i pälsen.


Tyvärr lyckades jag inte få någon bra bild på Helga idag, jag försökte ju fota utan blixt, och det var lättare sagt än gjort. Men även för Helga har jag redan avelsplaner: Jag skulle vilja para henne med en brunmönstrad hane med väldigt varm färg och tydliga kontraster i pälsen. Helst bruntabby, för det är så snyggt. Just nu lutar det alltså åt att jag behåller både Helga och Hilma som avelskatter, men mycket kan förstås hända på vägen.

Av Emelie - 12 april 2013 21:06

 

Det här är Jaxx, avelshanen som vi planerar para Milky med. Han är silversobel långhårig. Jag har valt honom bland annat för att han enligt ägaren N har ett väldigt fint temperament och att han har levt länge, vilket måste tyda på att han har friska gener, då jag tycker att hälsan och temperementet är det absolut viktigaste hos ett sällskapsdjur. Så i sommar någon gång hoppas vi att det föds guldhamsterungar hemma hos oss. Kontakta mig gärna redan nu om du är intresserad av en liten hamsterbebis, så skriver jag upp dig på intresselistan! saga_emelie@hotmail.com Om jag har fattat genetiken rätt så kommer 75% av ungarna att bli silvergrå, antingen homozygot (25%) eller heterozygot (50%). 25% blir inte silver. 50% får teckningen umborous. Det finns även en chans (50%) att hanarna i kullen kan bli gula eller silver pearl. Sedan kan det eventuellt komma någon unge med röda ögon också, för pappan är bärare av cinnamon, men då måste förstås även Milky vara bärare. För att göra saken ännu mer komplicerad så vet jag att Milky är bärare av rost, så ungarna kan kanske bli brunörade också. Hahaha, tror att det blir lite svårt att färgbestämma dessa ungar! Honorna kommer för säkerhets skull att registreras som sköldpaddsfärgade.  Alla ungar kommer i alla fall att bli långhåriga, det är jag säker på. Länk till bilder på silvergrå färgvarianter: http://svenskahamsterforeningen.ifokus.se/discussions/50f603bdd3b4fd7932001db2-gu-silvergra-bilder

 

Mamma Milky är silvergrå sköldpaddsfärgad långhårig. Hon är jättemysig, hon kommer fram när hon hör mig och vill komma upp ur lådan. Hon är nyfiken och älskar att springa i hamsterbollen. I början av juli kommer vi att försöka para de två sötnosarna, för då kommer Milky att vara fem månader gammal. Det blir i så fall min första guldhamsterkull, och jag har förstås redan en lista med namn färdig tills ungarna föds! Ungarna kommer att säljas med stamtavla.

Av Emelie - 11 april 2013 09:13

Jag längtar efter att träffa kattungarna igen. Det blir inte samma sak när de bor hos fodervärdar, för man kan inte sitta och titta på dem hela dagarna....  Samtidigt är jag glad att vi kunde hitta den här lösningen när Chanel blev så sur på Elton när hon hade ungar förra gången. Och som tur är så bor ju fodervärdarna nära!

   

Nästa gång jag kommer hem till fodervärdarna är det även dags för den första avmaskningen. Kanske inte så roligt för katterna, men jag försöker se det som en del av socialiseringsprocessen. Och så ska jag passa på att pussa på dem också, förstås! De kommer antagligen att ha börjat öppna sina små ögon, så jag kan bara fota utan blixt.

Av Emelie - 7 april 2013 18:05

Nu när svenska hamsterföreningen ska ha en utställning på nätet så ville förstås jag och Lilla Lo vara med. Och då skulle tre hamstrar fotas, en bild framifrån, en från sidan och en uppifrån. Det är inte lätt att fota springande hamstrar kan jag säga! Men så här blev bilderna:

Toadette:      

Dave:

     

Milky:

     

Ska bli kul att få bedömningssedlar hemskickade! Jag vill verkligen lära mig mer om hur hamstrar ska se ut enligt rasstandarden. 

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se