Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 24 februari 2012

Längtar efter kattbebisar!

Av Emelie - 24 februari 2012 23:57

   

Den här vackra, vackra katten heter Sesam, men i stamtavlan heter han Senga's Alija Aram. Jag är så förtjust i hans tjusiga ansikte, rastypiska sibirutseende och varma gyllene färg. Han har riktigt snygg öronplacering dessutom. Det är även en stor bonus att det inte finns några kända katter med HCM i hans stamtavla. Jag var med och valde ut honom som avelskatt ur Margitas kull, och hans pappa är min första avelshane Jasper. Jag måste erkänna att jag valde honom mycket för att han har så fin färg och för att han liknar sin vackra pappa! Sesam har i de närmaste generationerna bakåt katter som fötts i Sverige, och längre bak finns mest ryska katter.

   

Det här är min fina tjej Bellinka's Chanel. Jag föll för henne när jag såg henne bland kattungar till salu på Sällskapet sibirisk katts hemsida. Det är ungefär ett år sedan. Hon är så vacker och har så snygga tofsar i öronen! Hon är en mycket rastypisk dam med gosigt temperament. Hon kommer gärna och ligger på mitt bröst och spinner. Hon gillar även att komma till andra människor och gosa. I hennes stamtavla finns dels några av de första katterna som importerades från Ryssland till Sverige, dels katter importerade från Australien och Finland. Hon ska få en kull kattungar med Sesam runt den 1 april. En kombination av dessa två sötnosar kan väl inte bli annat än vackert?


Jag håller tummarna för att det ska födas en liten tjej som jag kan behålla här hemma. Först hoppades jag att hon skulle vara blåsilver, men nu är jag mer inne på en varm brunmönstrad färg liknande den Aram har. Det finns en "risk" att eventuella silverkatter i kullen inte kommer att få den kalla färg som silverkatter ska ha, eftersom båda föräldrarna är varma i färgen, så då satsar jag nog helst på en icke-silver. (Det spelar förstås ingen som helst roll om man inte ska ställa ut katten.)


För en gångs skull kanske jag kan behålla en kattunge från min egen uppfödning här hemma. Hoppas, hoppas att det föds minst en lovande hona!   

Så här söt var Chanel som bebis.   Bilderna lånad från Bellinkas hemsida. Man ser redan att hon kommer att bli en riktig snygging. Det var en himla tur att jag fick köpa henne med tanke på att alla mina tidigare avelskatter nu är kastrerade.

   

Så här söta var Chanel och Sesam vid cirka 6 veckors ålder. Bilden på Sesam lånad fån Senga's blogg. Hur tror ni att deras ungar kommer att se ut?

 

Måste bara visa några sötbilder till:

   

       

 
 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

25 februari 2012 08:27

De kommer att bli så sööööta :-)!

http://www.laghamras.se

Emelie

25 februari 2012 11:13

Ja, jag längtar! Är så trött på att inte ha kattungar hemma...tur att jag hade Lavas kull ett tag i alla fall.

 
Margita

Margita

25 februari 2012 08:35

Vilket roligt inlägg! Du skriver förresten ofta intressanta inlägg! Jag måste säga att jag är lite barnsligt stolt över att jag såg på Sesam redan som nyfödd att han hade potential, han stack ut ganska rejält från sina bröder, även om de också är väldigt fina. Sen var det roligt att domaren gav Sesam så mycket beröm när han ställdes ut. Men jag tror att Aslan också skulle göra sig som avelskatt. Han har blivit en rejäl kille med fint uttryck. Några andra uppfödare som hälsade på mig när kullen var liten tyckte att både Sesam och Aslan var kandidater för avel. Då tyckte jag att Aslan var för liten, men han har växt om Sesam och är idag mycket kraftigare än vad Sesam är. Där ser man hur det kan bli! :)
Hoppas nu på mååååånga kattungar....jag kanske också vill ha en hona....hehe

http://sengas.bloggplatsen.se

Emelie

25 februari 2012 11:16

Alla kattungar i Alija-kullen var superfina. Jag kan fortfarande inte säga vem av dem som var snyggast. Det är nog mest fråga om tycke och smak. Du hade bergis vunnit om du hade ställt ut dem i kullklass! Men den sötaste har alltid varit Aram för mig. Hans pappa Jaspser var också den sötaste i sin kull. JAg faller nog mycket för sötisar, helst dem med gyllene färg!

 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

26 februari 2012 08:27

Din hemsida r så fin Emelie! Vilken operatör använder du?

http://www.laghamras.se

Emelie

26 februari 2012 11:29

Tack! Jag använder Bloggplatsen, har inte orkat lära mig någon annan.

 
kristina

kristina

26 februari 2012 10:14

Den enda "nackdelen" med Sesam är väl att han inte är så stor. De flesta verkar vilja att hankatterna ska vara stora och rejäla. Men annars är han ju hur fin som helst, jag tycker också om hans varma fina färg :) Chanel är ju större än vad Sesam är så jag hoppas att kattungarna också blir lite större.
Sesam har blivit så gosig och kelig nu efter kastreringen :-) Den oron han hade som fertil, när han gick runt och ropade efter honor, är nu borta! Han har blivit hungrigare också. Men han har kräkts flera gånger, undrar om han äter för mycket?? Jag tror att hans päls också kommer att komma tillbaka nu när han är kastrerad. Fast kanske inte förrän nästa vinter, för nu är ju sommaren snart här! (känns så nu i alla fall, det är VÅR i luften!)

http://kristinaj.bloggplatsen.se

Emelie

26 februari 2012 11:29

Det kan vara så att han äter för fort. Jag antar att du ger honom kastratfoder i begränsad mängd, så att han inte blir för tjock. Prova gärna en foderlabyrint, funkar jättebra för mina katter!

 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

26 februari 2012 16:06

Jag menade inte bloggen utan hemsidan!

http://www.laghamras

Emelie

26 februari 2012 18:49

Jaså den. Jag använder one.com. Lätt att använda, fungerar bra!

 
carri

carri

29 februari 2012 12:58

Hej ! Vilka fina katter. Jag hittade in till din blogg just för sibirisk katt, jag har just upptäckt denna fina katt.

Känner en längtan efter katt.... mys... och allt vad en katt ger. Har vuxit upp med katt och den äldsta blev 11 år och den yngre blev hela 17 år.

Sibirisk katt har trollbundit mig.
Hälsningar
carri

http://carri.bloggplatsen.se

Emelie

29 februari 2012 13:17

Hej Carri!

Kul att du upptäckt den här fantastiska rasen! Det jag gillar mest med sibiriska katter är nog helt enkelt att de (i alla fall 99% av dem) fötts upp av en ansvarstagande uppfödare som sett till att socialisera dem ordenligt. Därför tycker jag att de passar väldigt bra som husdjur. De "smälter in i familjen" på ett naturligt sätt och de är lagom aktiva. Jag komemr nog alltid att vilja ha minst en sibirisk katt hemma.

 
carri

carri

29 februari 2012 15:50

Hej igen ! Ja det är viktigt med uppfödare, allt från inavel till misskötsel måste undvikas. Och jag är nästan säker på att en sådan kisse kommer att få flytta in hos oss vid rätt tillfälle,
Hälsningar !
ps. jag länkar till din sida, underbara kattfoton.

http://carri.bloggplatsen

Emelie

1 mars 2012 14:56

Tack! vad kul att du gillar den sibiriska rasen. Det finns många bra uppfödare i norra Sverige som du kan kontakta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards