Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under januari 2012

Av Emelie - 9 januari 2012 00:20

                           

Lotis, Lexus och Leah. Leah och Lexus är tingade. Lotis och Leon söker fortfarande sin nya familj.

       

Leon. Man kan se skillnad på Lotis och Leon genom att titta på de vita fläckarna. Lotis fläckar slutar lite högre upp på framtassarna och han har mer vitt mellan munnen och ögonen än vad Leon har. Leon har lite snedare och större ögon och lite smalare nosparti än vad Lotis har. Men det lättaste sättet att se skillnad på de två "tvillingarna" är förstås den vita fläcken på Lotis svanstipp.

 

   

Kullen.

Av Emelie - 8 januari 2012 17:53

Jag börjar ana att det kanske "bara" var mask som Lava hade i magen. Efter att jag avmaskade henne härom dagen så har de hårda klumparna försvunnit och svullnaden håller på att gå ner.   

 

Så här såg Lava ut när hon nyss hade flyttat till oss. Då var det hetsätning som gällde. Nu har hon långsamt börjat förstå att det alltid finns mat till henne. Hon spinner mycket när man klappar henne, och hon är väldigt lätt att tycka om.

 

Sen har jag insett att creme med vitt nog är min favoritfärg på katt. I alla fall på korthåriga katter. Om jag födde upp brittiska korthårskatter så tror jag att jag skulle specialisera mig på färgerna creme, blåsköldpadd och blått med mycket vitt. Kattungarna skulle se ut ungefär som gräddkullen. Det är såååå vackert!

Av Emelie - 8 januari 2012 00:16

Jag har kommit igång med dieten The Zone nu, och är jättenöjd. Vi håller som bäst på att testa recept som vi hittat i boken "The Soy Zone" av Barry Sears, och det funkar bra! Vissa ingredienser måste man köpa i hälsokostaffärer, men kommer man bara igång, så går det lätt. Smakar gott gör det också. The Zone är en sån där diet som man ska hålla på med hela livet, dels av hälsoskäl, dels för att få mindre fett och mer muskler på kroppen. Den ska även göra att man lever längre och den bygger helt på vetenskapliga rön, till skillnad från många andra konstiga dieter. Så klart kan man inte alltid hålla dieten till punkt och pricka, men det är inte heller det som är poängen, utan man gör så gott man kan. Jag vet av tidigare erfarenhet att den funkar väldigt bra för att gå ner i vikt.


Till frukost äter jag till exempel oftast en Skyr, lite bär och ett par mandlar. Till lunch och middag har vi börjat laga recept som innehåller tofu och grönsaker. På kvällen äter jag ofta havregrynsgröt med keso och sojamjölk. Principen är: "mat är medicin".


Egentligen är det helt logiskt: när mina katter och hamstrar får den mest hälsosamma maten med rätt proportioner protein, kolhydrater och fett, så ska väl även jag få det, eller hur?  

Av Emelie - 7 januari 2012 15:55

Min kära praktikhandledare och mentor Solveig Reinhold skickade detta till mig som ett tips för att stärka mig själv:


Vikingalagen

I kontrast till ”Jantelagen” - efter en idé av Lars-Eric Uneståhl


1.Tillvarons största gåva är jag själv.

2. Alla människor kan lära sig något av mig.

3. Mina känslor är lika viktiga som andra människors

känslor.

4. Det jag säger är väl värt att lyssna på.

5. Det jag gör är väl värt att uppmärksamma.

6. Jag respekterar mig själv och finner att andra gör

det också.

7. Jag skrattar åt mig själv med ömhet och värme.

8. Jag har full rätt att må bra på alla sätt.

9. Jag är unik. Det finns ingen mer som jag.



Visst är den bra?




Av Emelie - 7 januari 2012 15:10

Jag har idag köpt Prokolin till lilla Lotis (han tyckte VERKLIGEN INTE om det!) och jag har bytt till Gastro Intestinal torrfoder och våtfoder för hela Lavas familj, eftersom både Lava och Lotis verkar ha känsliga magar. Jag mår bra av att känna att jag gör allt jag kan för den lilla kattfamiljen, som nu verkligen har vunnit mitt hjärta. Som en extra säkerhetsåtgärd så låter jag kattfamiljen fortfarande leva i en egen del av lägenheten, ifall de till exempel skulle bära på någon smitta, men även för att de ska få lite lugn och ro efter allt de gått igenom.

 

Av Emelie - 6 januari 2012 16:55

Jag vill tipsa om en jättebra film som jag och Lilla Lo såg på Hagabion igår. Den heter En katt i Paris, och en av huvudpersonerna är en härlig tecknad katt vid namn Dino, som är typiskt kattlik på många sätt. På sätt och vis blev jag påmind om att det finns många skäl till att jag gillar katter!

 

Av Emelie - 6 januari 2012 12:03

Jag fick tips om att Lava kanske behövde avmaskas en extra gång eftersom hon har bott ute länge. Så idag har jag avmaskat alla kattungar plus Lava. Det funkar bäst att lägga Lavas tablett i en bit ost, men då sprang en kattunge fram och höll på att äta upp den.   Sedan var Lotis envis och spottade ut sin tablett gång på gång. Han är smart, den där lille envisa killen. Till slut lyckades jag i alla fall få i alla katter rätt tablett, men efteråt kände jag mig stressad, vilket ni som känner mig vet att jag lätt blir i såna situationer.


I morgon, om jag hittar någon veterinärbutik som har öppet, så ska jag köpa Prokolin till Lotis, för han har varit lös i magen ett tag. Jag är lite orolig för den lilla underbaringen för jag tycker att han är mindre än de andra. Ack ja, de små sötnosarna!

 

Av Emelie - 6 januari 2012 11:23

Kattkampanj från och med den 9 januari 2012

Smådjursakuten i Göteborg kommer att ha en kattkampanj från den 9 januari – 30 mars, där de erbjuder ett reducerat paketpris för kastration, vaccination och chipmärkning av han- och honkatter. (Pris hankatt 590 kronor och honkatt 1190 kronor). Dessutom erhålles gratis 400 g foderpåse anpassat till katt, 6 kilo kattsand, rabatt/återköpskuponger samt även produkt från butik.


Passa på!


Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards