Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under augusti 2010

Av Emelie - 14 augusti 2010 16:40

                                                       

Av Emelie - 14 augusti 2010 08:31

Elmo: 1540

Ella: 1310

Esther: 1370

Emilio: 1440

Elton: 1530

Elvis: 1540

Av Emelie - 13 augusti 2010 20:41

                                 

                  

Av Emelie - 13 augusti 2010 08:47

Idag känns det hoppfullt. Jag tror att det här kommer att gå vägen! Har eventuellt hittat en lägenhet i själva Färgelanda och har börjat göra terminsplaneringar för alla mina tre engelskakurser. Personlig utveckling-kursen får väl växa fram efter hand, tänker jag. Det har funkat ganska bra med att Lo är längre tid på fritids, men vissa dagar har hon varit ganska anti, säger H. H har ju också fått ta mer ansvar för henne nu, men tack och lov så ses vi ju i kväll! Kanske är det bra att de får längta lite efter mig ibland?


Amandas förlossning är nu nära och vi tror att det blir en stor kull, då hon har gått upp mycket i vikt. När som helst kan fodervärden nu ringa och säga att det har kommit igång.....Jag kommer självklart att åka till Göteborg fortast möjligt när det börjar hända.  

Av Emelie - 13 augusti 2010 08:28

Jenny skriver:


"hej! jag har en svart/grå/vit randig korthårig katthona och funderar ifall man parar henne med en helgrå långhårig hane, hur skulle kattungarna bli då? blir alla gråa eller blir dom randiga som honan? skulle gärna vilja veta :) / Jenny"

 

Svar:

Hej Jenny!


Ett lite förenklat svar:


Resultatet av din parning beror på tre saker:

1. Huruvida din hona är bärare av dilution (som kan ge grå färg).

2. Huruvida din hona är bärare av solida genen (som kan ge svarta eller helgråa ungar).

3. Huruvida din hona är bärare av långhårsgenen (som kan ge långhåriga kattungar).


Hur kan man veta om ens hona är bärare av ovanstående gener? Jo, man kan titta på föräldrarna eller avkommorna. Om din honas mamma eller pappa var antingen grå, enfärgad eller långhårig, så vet du att din hona är bärare. Likaså om du vet att din hona tidigare har fått ungar som var gråa, enfärgade eller långhåriga. Om inte, så blir det en överraskning vilka färger kattungarna får!


En sak är i alla fall säker: Om din hona inte är bärare av något av dessa anlag, så kommer dina kattungar alla att bli korthåriga mönstrade med eller utan vitt, precis som mamman.


Men kom ihåg: Nu känner jag inte till om din hona är en raskatt eller en huskatt, men det brukar vara mycket lättare att hitta köpare till raskatter än till huskatter. Det finns väldigt många hemlösa katter i världen. Om man funderar på att föda upp katter utan stamtavla, så tycker jag att det är bäst att se till att man har köpare klara till de kommande kattungarna innan man parar sin hona, för säkerhets skull. Annars finns risken att man får behålla alla kattungar hemma. (Den risken finns förstås för alla som föder upp katter, oavsett om katten har stamtavla eller inte.)

Av Emelie - 11 augusti 2010 14:19

Nu har verkligheten hunnit ifatt mig, och jag inser att det här jobbet kanske inte är så lugnt och skönt som jag hade hoppats. Det började i morse med att jag kom ut och upptäckte att cykeln hade fått punktering. Så jag fick gå hela vägen in till Färgelanda, en promenad som tog ungefär 45 minuter. När jag kom fram så hade jag möjlighet att prata med den lärare som tidigare undervisat i ämnet Personlig utveckling. Då insåg jag hela vidden av att kursen i personlig utveckling kommer att bli en utmaning: den lärare som har haft kursen tidigare börjar jobba först nästa vecka, och då ska vi ha fortbildning. Sedan är det introduktionsvecka för eleverna och sedan börjar själva lektionerna. Det enda material jag har till mitt förfogande är ett rum med en massa stolar och bord. Jag ska ha 6 undervisningstimmar i veckan i personlig utveckling, varav 4 timmar i rad. Det finns inte en chans att jag ska hinna skaffa böcker, matieral och hinna göra en vettig planering tills lektionerna börjar. Så jag kommer att få improvisera en hel del. Ack ja, vad gör man inte för att få sin trygga anställning någon gång?  


När det gäller specialundervisningen som jag ska ha så kommer jag inte att behöva planera, för den ska jag ha tillsammans med en annan lärare till att börja med och det finns mycket material. Det är ju bra. Med engelskan så är det så att jag försökte börja skriva en planering idag, men det gick inte särskilt bra, för det visade sig att hela vårt arbetsrum skulle flyttas från ett rum till ett annat, och jag hade inte fattat att det skulle göras idag.   Det var alltså inte så mycket arbetsro, plus att jag kände att jag förväntades hjälpa till med flytten. Så det blev inte så mycket planerat idag heller.  


Sedan har jag insett att det där med att ta med Lucida till Ödeborg kanske inte kommer att funka. Det är ganska dåliga bussförbindelser med långa sträckor som transportburen ska bäras, så jag vet inte om det är realistiskt. H vill inte att vi skaffar en ny bil på grund av kostnaden. Jag har försökt hitta en lägenhet närmare min bostad, men det är ingen som svarar i telefonen när jag ringer till olika fastighetsbolag. Men man får väl tänka att det alltid ordnar sig på något sätt.   Många frågetecken, men jag antar att det är så för de flesta som börjar ett nytt jobb.


Det har gått bra för H att ta hand om katterna. Jag påminner honom varje dag att han ska tömma lådorna och fylla på vatten och mat. Kattungarna är nu vildare än någonsin, så ni som ska köpa kattunge kommer att få händerna fulla!   

Av Emelie - 10 augusti 2010 11:10

Idag har jag fått nyckel och idag fungerar Internet! Igår hade jag det lugnt och skönt i min nya lägenhet i Ödeborg, och sedan tog jag cykeln till jobbet på morgonen. Passerade en vacker sjö med svanar och en massa härlig grönska. Jag har med mig regnkläder varje dag, vilket kom väl till pass igår, då det plötsligt började spöregna.


Vi är bara 7 lärare på skolan! Jag trodde det skulle vara fler, men jag gillar verkligen det här lilla formatet. Jag är så glad att allt har fungerat bra hittills. Än så länge har jag ingen katt med mig till Färgelanda, men nästa vecka har jag tänkt ta med mig Lucida. Hon är såpass trygg, så jag tror det kommer att gå jättebra.


Igår såg H att Cornelia hade somnat med en kattunge i famnen i klösträdet! Det har vi aldrig sett förut.  Lucida och Lisen gillar inte att gosa med H och Lilla Lo, än så länge, men Cornelia är desto gosigare, tydligen.  

Av Emelie - 9 augusti 2010 16:19

Internetuppkopplingen strular (förstås) på mitt nya jobb, så det är tur att det finns bibliotek!


Jag älskar redan att jobba som lärare på Dalslands folkhögskola. Det är precis som jag vill att mitt drömjobb ska vara: en liten skola där alla känner varandra och är trevliga, en vacker miljö ute på landet, lite lugnare tempo. Jag har verkligen blivit väl bemött på min första arbetsdag!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards