Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under maj 2010

Av Emelie - 4 maj 2010 17:01

Idag håller jag på att rensa ut en massa saker ur klädkammaren som vi brukar använda till barnkammare åt kattungarna. Förlossningshyllan och bolådan behövde rengöras och bäddas. Och nu har vi en massa skräp som vi inte vet var vi ska förvara....  



  

Här ovan är en bild som jag tog förra året på förlossningshyllan som båda mina katthonor har föredragit att föda kattungarna i. Jag lägger i flera lager med kökshanddukar som jag kan avlägsna under tiden förlossningen fortskrider. Själv brukar jag ligga i en väldigt oergonomisk ställning på golvet medan det hela pågår. Jag skriver ner allt som händer i fall jag skulle behöva kontakta en veterinär.

 

När kattungarna sedan blir cirka 3 veckor brukar de sova i den hyllan och då ställer jag fram en sandlåda som de kan börja träna på. Jag klär in hela golvet i klädkammaren med tidningspapper.


  

Så här ser bolådan ut dit jag brukar flytta kattungarna direkt efter förlossningen. Det ser inte så fint ut med all tejp, så jag ska kanske försöka klä den med vaxduk den här gången och köpa någon sorts silvertejp som håller bättre. Själva lådan har jag köpt på IKEA efter ett tips som jag läste på nätet. Det som är så bra med den här lådan är att den är lagom stor, enkel att rengöra och att locket är vikbart så att den täcker halva lådan, så att kattungarna och mamman kan känna sig trygga. Kattungarna kan inte heller klättra ut förrän jag bestämmer att det är dags att komma tillbaka till klädhyllan. De andra vuxna katterna kan sitta på locket och titta ner på de spännande - och lite skrämmande - kattungarna.  




Av Emelie - 1 maj 2010 21:09

Detta har jag räknat ut idag:


Sannolikheten att minst en av kattungarna blir solid, förutsatt att det blir 6 kattungar, är 43,5%.


Sannolikheten att minst en av kattungarna blir solid, förutsatt att det blir 4 kattungar, är 38%.


Ska jag vara riktigt ärlig så fick H hjälpa mig med uträkningarna idag, för det var lite komplicerat att räkna ut. Men kul!   Jag har förstått att det är så här: ju fler kattungar det blir, desto mer närmar sig sannolikheten 50%, som ju är sannolikheten för att Jasper är solidbärare.

Av Emelie - 1 maj 2010 15:24

Jag har börjat lyssna mer på Eckhart Tolle den senaste tiden (igen). Och blivit påmind om följande: Hur mycket jag än tror att jag måste hitta ett jobb, starta ett företag, tjäna pengar, bli något när jag blir stor osv, så är den viktigaste uppgiften alltid denna: att vara i nuet, att hela tiden återvända till nuet så snart tankarna tar mig någon annan stans. Och denna uppgift är samma för alla människor överallt. Allt annat, som man tror är så viktigt, är sekundärt. Eftersom jag har lätt att bli rastlös, så har jag lite svårt att greppa det här, och lite då och då "glömmer" jag det, och börjar söka utanför mig själv igen. Men det resulterar bara i otillfredställelse.

Av Emelie - 1 maj 2010 10:35

  

Lucida är en väldigt charmig katt. Hon "pip-pratar" ofta med mig som om hon försöker säga något. När jag då svarar så "pip-pratar" hon ännu mer. Med Lucida får man alltid känslan av att hennes behov är väldigt starka och att jag behöver göra något nu på direkten.   Hon har kommit på att om hon tar en vippa i munnen och lägger den framför mig så brukar jag fatta galoppen. Sedan leker hon intensivt och hoppar högt upp i luften! Hon älskar verkligen att leka! Cornelia tycker också att det är spännande, men hon vill inte störa Lucida, så hon nöjer sig med att titta på. Cornelia är diplomaten i gänget. Lucida älskar också att gosa med mig. Närhelt hon har chansen så kommer hon och lägger sig på mitt bröst och spinner.


Jag och Lisen har börjat med en ny rutin. När jag sitter vid datorn så kommer hon och sätter sig på skrivbordet och vill gosa. Sedan lägger hon sig ner så att jag kan lägga mina händer på henne och ge reiki-healing till hennes mage, som nu är väldigt rund och go. Då ligger hon alldeles stilla och blundar.  

  

Så här kan Lucida se ut när hon berättar om sina behov för mig.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards