Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under januari 2010

Av Emelie - 8 januari 2010 00:22

...så har jag egentligen ingen aning om vad jag vill göra. Det skulle vara jättebra om jag kunde tjäna egna pengar och försörja mig, men vad klarar jag av? Och vad skulle jag trivas med i längden? Det vet jag inte. Lättare att veta vad jag INTE vill än vad jag vill.....ja, så har vi den där gamla frågan om vad jag ska bli när jag blir stor igen. Och jag blir bara förvirrad när jag tänker på det. 

Av Emelie - 7 januari 2010 22:37

Jag antar att det handlar om att inte låta sig dras ner av andras negativitet, eller andra motgångar som man råkar ut för då och då (som att inte få sitt drömjobb). Jag ska verkligen försöka jobba på det....

Av Emelie - 7 januari 2010 19:35

Just nu känner jag mig ganska uppgiven när det gäller min egen uppgift här i livet. Jag har försökt så länge att hitta något att göra: ett jobb där jag trivs, men idag vill jag bara ge upp. På något sätt känner jag mig dömd att vara arbetslös för resten av livet. Det känns så därför att så fort jag hittar något som ger mig hopp, så kommer alltid någon och slår mig i skallen med ett basebollträ (bildligt talat). Därför känns det inte som att det är någon idé att jag försöker ta mig ur min situation heller, för det kommer bara att leda till nya besvikelser och nya negativa kommentarer och kritik från min omgivning. Är det så att jag, utan att veta om det, går omkring med en skylt där det står "sparka mig"? Det är i alla fall så det verkar, att döma av hur andra människor beter sig mot mig så fort jag känner mig glad och entusiastisk över något.     


Min dröm just nu är att starta ett katthem, men jag vet inte om jag är stark nog att klara det. Naturligtvis behöver man vara många som hjälps åt, men någon måste ju börja, och jag vet inte om jag är kapabel att ta mig igenom alla utmaningar som oundvikligen kommer att dyka upp.....Men jag kan för tillfället inte tänka mig något annat som jag hellre skulle vilja göra.....


Gudarna ska veta att det finns ett behov; det finns bara 2 katthem i hela Göteborg, medan det finns 12 i Stockhom, 5 i Malmö och 4 i Örebro....

Av Emelie - 6 januari 2010 20:30

Tack till Wikipedias blogg, som har gjort det känt till så många människor att Katthemmet Kompis behöver hjälp efter den stora branden. Enligt Wikipedia så hade de skrivit ut 75 sidor med kontoutdrag från postgirokontot med olika insättningar och nu finns där 103260 kronor! Maritha och Sonny har börjat känna hopp om att börja bygga upp katthemmet igen, och varje morgon kl 4 går Maritha ut och ropar "Kom mammas vänner", för att förhoppningsvis få tillbaka alla de katter som sprang till skogs. Förhoppningsvis så kommer alla katterna till rätta till slut.


Wikipedia skriver:

"Lugn bara, Kompis! Det behövs ganska mycket mer för att bygga - men vi ska göra allt vi kan för att ni ska få det där katthemmet tillbaka igen! Och när det är klart sedan så tar vi nästa katthem och nästa och.... eller hur???!  "

Här är den nya bannern:

  

Av Emelie - 6 januari 2010 16:12

  

Mina planer på att starta webbutik med designade kattpryler gick ju om intet på grund av dålig ekonomi, men i stället för att deppa över det, så kan jag berätta att Cattios webbshop har kommit igång, och hon säljer en del av det jag hade tänkt sälja i min webshop. Så nu kan jag ägna min tid åt andra saker i stället för att deppa över att det inte "bidde" något av mina högtflygande planer. Oavsett vem som startade shopen så ska gudarna veta att den behövdes. Grattis Cattio!

Av Emelie - 6 januari 2010 15:32

För er som är sugna på att lära er mer om katter så kan jag rekommendera I've got catnip!, som är en kattblogg om två ocicats. Tina, som skriver bloggen, har precis lagt in en imponerande informativ kattordlista där. Från Tinas blogg hittade jag även en länk till Coco-Donna's uppfödning av ocicats, och där har de för tillfället en bedårande kull med tre små killar i färgerna fawn, kanel och blå. Kasper, Jesper och Jonatan heter de:

  


Av Emelie - 6 januari 2010 15:20

  

...den här sköna eko-kattbädden som är gjord av återvunna bildäck. Finns att köpa på Gemenskap:grön.

Av Emelie - 6 januari 2010 00:57

    

Av någon anledning har jag suttit halva dagen idag och surfat på katthemssidor. När jag fick syn på den här underbart vackra katten Kattja så blev jag kär! Finns på Kattkkommando Syds hemsida under "Birgitta A's katter". Hon har ett så eget utseende och sköldpaddtabbysteckningen är så otroligt vacker! Hennes huvud ser precis ut som en triangel och det är ovanligt att det är så jämn fördelning i pälsen mellan svarta och röda fläckar. Starka kontraster i färgerna är vackert. Hon bor i Sölvesborg. Hennes syster Kajsa är förresten också väldigt fin. Jag har börjat drömma om att ta hand om en massa hemlösa katter eller kanske starta ett katthem....vet inte varför. Innerst inne är jag nog en "crazy cat lady" ändå. (Fast egentligen vet jag inte ens om jag tål vanliga katter nu, jag är ju kattallergisk.) Rivlappar kan jag ju i alla fall börja sätta upp igen. Har märkt att många har tagit lappar från dem jag satt upp hittills, så nu behöver de förnyas. Sätt upp lappar du också! http://www.kks.nu/downloads/riv_permanent_hem.pdf


En sak är i alla fall säker: Hade jag inte kommit på den "galna idén" att föda upp sibiriska katter för två och ett halvt år sedan så hade jag nog aldrig fått upp ögonen för vilket otroligt kärleksarbete som katthemmen och alla volontärer runtom i Sverige utför i det tysta. Eller hur viktigt det är med kastrering och märkning av katter. Eller hela den här "vetenskapen" om kattmat och kattskötsel. Så länge jag "bara" hade en bondkatt så brydde jag inte om att reflektera över det ens, men nu befinner jag mig på en helt annan plats med mycket mer kunskap och erfarenhet i bagaget, och min magkänsla nu är att det första vi kattälskare behöver ägna oss åt är att lobba för en förändring av lagstiftningen på kattområdet, därnäst behöver vi stödja det viktiga arbetet för hemlösa katter, och först därefter kan vi ägna oss åt sånt "finlir" som utställningar etc. Jag tycker i alla fall att det känns rätt att hjälpa till så mycket jag förmår.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards