Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under mars 2009

Av Emelie - 8 mars 2009 18:46

Idag har vi haft trevligt kattbesök igen. Det var ett tag sedan sist. Den här gången var det ett par som ville testa allergi, och som kanske är intresserad av en kattunge från min kommande kull. Vi håller tummarna för att det ska fungera med allergin och att de ska hitta "sin" katt!


Vi har också varit på gymet hela familjen idag och det var jätteskönt att träna efter alla förkylningar! Vi har fått nya, trevliga grannar också och ser fram emot att lära känna dem bättre. En bra dag, med andra ord!  :-)

Av Emelie - 7 mars 2009 16:46

Idag fick vi följande mail om "vår" kanin Muffin, som vi hyrde förra sommaren och som sedan blev omplacerad hos en familj med bondgård:


"Hej!Tänkte bara skicka en liten lägesrapport från Vallda och Muffin.Här gör vi som de flesta andra just nu, väntar på vårens entré. Muffin fick en sele i höstas och hon har varit ute lite då och då med den, men sista tiden har det inte varit så kul väder att gå ut i. Mina blommor har ju dessutom vissnat ner, annars var de jättebra att gömma sig under och bygga små gångar emellan!Vår "siste" katt gick tyvärr och blev ihjälkörd för någon månad sedan. Vägen utanför har tagit tre stycken för oss, vilket var en av anledningarna till att vi inte skulle ha någon, men vad gör man när de bara kommer och "knackar på" och vill bo här? Grannens katt flyttade hit med sina ungar för ett par år sedan, men nu är alla borta. De bodde ute hos hästarna och hade sina korgar i sadelkammaren där det blir lite varmt av varmvattenberedare och vattenrör. Men nu är det så att en liten fröken kanin har flyttat in där istället! Hennes bur står alltid öppen, men hon föredrar att vara inne i sitt rum och kura bakom varmvattenberedaren, så vattenskål och matskål har fått flytta dit också! Ibland tar hon sig förståss en liten skuttilutt i boxarna, där hon också har sin toalett, och på kvällen då jag kvällsfodrar hästarna, vill hon alltid ha sin kvällsäppelskrutt, och likaså en till frukost (ingen äppelskrutt åker i soporna här inte, de sparas till Muffin). Hon undrade nog vad det var med mig igår kväll eftersom hon inte fick sin skrutt genast. Jag skulle nämligen försöka få lite bilder på henne först, men hon ville INTE komma ut i ljuset och plåtas. Det var ju äppelskruttdags!Tillslut gav hon dock efter och jag fick blixtsnabbt trycka av några bilder, inte noga med skärpa här inte. Man får vara glad om hon fastnar på någon bild innan hon hoppar in igen. Därav lite suddiga bilder.Må så gott/ Muffin med familj"
Av Emelie - 6 mars 2009 21:11

Till Guro: Det finns tyvärr inga sidor på nätet nu där man kan göra personlighetstestet "Myer-Briggs" gratis vad jag vet. Däremot finns det en "förenklad version" på svenska som är gratis, men den är säkert inte lika tillförlitlig. Det finns också flera olika sidor där man betalar för att göra testet, men jag vet inte vilka av dessa som är bäst. Jag vet dock att det finns en sida, där man kan få en del av resultatet gratis och resten om man betalar: www.keirsey.com

Av Emelie - 6 mars 2009 21:04

Evora är bara så otroligt gosig när hon är dräktig! Hon låg alldeles nyss i min famn och spann och var helt otroligt gó. Helt olik sin kompis Lisen när hon var dräktig.  ;-)   (Annars är det ju Lisen som är den tryggaste av dem när vi går i koppel och går på utställningar, så de är olika personligheter helt enkelt.)

Av Emelie - 6 mars 2009 15:01

Nu har jag gjort två galna saker på kort tid. Det första var att jag köpte en ny mobiltelefon bara för att jag skulle kunna ringa och fråga om vägen när jag skulle till Brännö. (Jag hade ingen mobil sedan tidigare.) Det andra var att jag tog med Lisen i koppel idag till Loflickans skola. Tjejerna flockades runt henne och ville klappa och hålla kopplet. Lisen fann sig ganska bra i situationen. Lo tyckte att jag var knäpp, men det gjorde inget sa hon.  ;-)

Av Emelie - 6 mars 2009 13:16

Till Madde: Vad kul att du också har gjort personlighetstestet! Skulle vara intressant att veta mer om den personlighetstypen!


Idag sitter jag och klurar på varför jag föder upp katter, vilka mål jag har. Det här är vad jag känner just nu:


Målet för Miss Emmi's uppfödning är att göra något som jag älskar att göra och därigenom också...


  • ...få möjlighet att umgås med katter och kattungar så ofta som möjligt.
  • ...lära känna nya människor och få nya vänner.
  • ...ständigt lära mig mer om katter, uppfödning, genetik och ansvarsfull djurhållning.
  • ...bidra till rasen på lång sikt genom att föda upp friska, trygga, välsocialiserade katter där jag tar vara på "traditionella", rastypiska linjer med sibirier som jag tror har låg risk för inblandning av andra raser. Även foundationlinjer är intressanta för mig eftersom jag vill bidra till en ökad genetisk mångfald.


Av Emelie - 5 mars 2009 22:06

Till Margita: Arvids färg är ns 23 (svartsilvertigré).


Idag var jag på Cope-föräldrakursen och kände mig utanför bara för att jag kände mig annorlunda än majoriteten på kursen (vilket jag förresten ofta gör i alla möjliga sammanhang).


Man skulle upprätta ett belöningssystem för att förändra oönskade beteenden hos barnet, men jag kände mig inte riktigt bekväm med det, kändes inte som att det passade i vår familj. Dessutom kändes det som att alla de andra föräldrarna hade många fler regler för sina barn, och jag började undra om vi var sämre föräldrar som inte har så mycket regler. Så behöver det förstås inte vara, det vet jag, men jag känner ibland att jag kanske inte är en tillräckligt bra förälder och det är en jobbig känsla. Att jag inte räcker till helt enkelt, men det blir något att göra The Work på i morgon. Jag vet ju innerst inne att alla människor är bra på olika saker och att jag kanske är lite ovanlig som mamma. Men det behöver ju inte vara något dåligt, egentligen! Kanske är jag bara mer medveten än de flesta andra.


Det finns ett personlighetstest som är väldigt känt, Myer-Briggs, och enligt det testet så är min personlighetstyp en av de ovanligaste, bara 1% av befolkningen har den typen. Den kallas INFP. Vi är rätt känsliga, men vi visar inte våra känslor så mycket. Dessutom är vi idealister. Lustigt nog så hade min pappa samma personlighetstyp som jag!

Av Emelie - 5 mars 2009 11:51

Alltså inte för att jag vill skryta, men katterna från min uppfödning är ju bara så läckra. ;-)   Titta här på Arvid, 8 månader! Kanske blir det någon som liknar Arvid i kullen som föds snart! Drömmer.... (De har samma föräldrar.)

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards